Om oss

Vi som har Varghvites kennel är Kim, Jessica och Hayley.

Om Kim:

Djur har alltid funnits som intresse hos mig och jag har haft allt från sköldpaddor till kaniner och spindlar och familjen hade en Collie. Men det var inte förrän på senare år då jag träffade Jessica som det kom på tal om att skaffa en hund. Det började med en blandras som helst inte ville dra när vi testade att motionera henne med sele och skidor – men skam den som ger sig! Tre år senare blev det tal om en draghund och då av rasen Siberian Husky. Tabac blev vår första draghund och när det var dags att köra in honom för första gången så var det bara framåt som gällde! Intresset växte för draghundar och då speciellt av rasen Siberian Husky, då vi gillade dess mentalitet, utseende och att dom avlas för funktion. Men som alla vet är Huskyn ett flockdjur så det dröjde inte länge innan vi hade en liten flock på sju renrasiga Siberian Huskys. Och fler kommer det att bli i framtiden.

kim

Om Jessica:

Jag har alltid älskat djur och framför allt hundar. Under hela uppväxten tjatades det om att få en hund men med en allergisk storebror blev det aldrig verklighet. Några utekaniner och någon hamster under uppväxten fick räcka. Efter några år på ridskola och med foderhäst fick jag äntligen en egen häst. Hästen blev skadad och efter otaliga försök att rehabilitera var det bara ett alternativ kvar; att låta henne springa vidare på de evigt gröna ängarna. Efter hästen blev det några år utan djur tills jag träffade Kim. Då tog det bara ett år innan vi skaffade vår första hund Vira, en blandras med Finsk Lapphund i. Vira var en svår hund, så då började jag gå kurser – Allmänlydnad 1 & 2 och även en hel del privatträning. Sen började vi prata om en till hund och rasen som var i fokus var Siberian Husky, men jag var orolig att vi inte skulle kunna uppfylla rasens behov och bestämde vi oss för att prova skijoring med Vira. Vira vägrade dra men vi tyckte att det var roligt ändå och planerade att skaffa en Siberian Husky till sommaren. Efter flera diskussioner och sökningar efter den perfekta Siberian husky-kenneln, bestämde vi oss för varifrån vi skulle köpa vår valp. Men vad jag inte visste var att Kim hade planerat en resa till Dorotea för att hämta hem en valp lagom till min födelsedag. Två veckor innan min 25 års dag så bar det iväg uppåt landet för att hämta hem Tabac, och gissa om jag blev överraskad! Och med Tabac så föddes intresset för drag och Siberian Husky. På tre år så har vi gått från en Siberian Husky till en flock på sju.

Jessica

 

Om Hayley:

Lill-matte Hayley, 4 år, har vuxit upp med hundar och har fått sin första egna hund som heter Lit. Hon är en tuff tjej som har börjat köra släde med en hund och är med ute i hundgården och busar.

Hayley

Kenneln registrerades 2014